30
Okt
12

De dood van een groot Schrijver

Schrijver is altijd jaloers geweest op het sterven van zijn beroemdere collega. Een boterham met dubbel jam uit ‘Winterslaap’ waarmee deze zijn eigen dood leek te voorspellen en het “Zo, het is genoeg!” als laatste woorden, hadden het gat tussen beide schrijvers alleen maar groter gemaakt. Het weigeren van prijzen door Schrijver heeft dit in de jaren daarna niet kunnen veranderen.

 

Nu Schrijver zijn einde voelt naderen, wil hij dit in één klap goedmaken. Om zo postuum alsnog toe te slaan. Schrijver gaat in zijn formidabele hoeveelheid werk op zoek naar de voorspelde dood. Met romans als ‘Bevroren Veren’ en ‘Immer Borgharen’ moet dat zeker lukken. De dood speelt daarin een prominente rol. Liggend in bad vindt Schrijver in zijn laatste roman de passage die hij zoekt!

 

“Breng mij een cracker kaas” zegt hij tegen zijn vrouw als hij nat en naakt naar zijn bed loopt. Hij slaat zijn badjas om zich heen en gaat uitgeput op bed liggen. “Excuses voor de natte voeten op het parket,” mompelt hij nog en sluit zijn ogen.

Advertenties

0 Responses to “De dood van een groot Schrijver”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


Archief

Tweets

Advertenties

%d bloggers liken dit: