16
Aug
11

Vakantietweet 2011: Shoppen (9 augustus 2011)

Bij de foto:

Een paar jaar geleden was vakantievieren overzichtelijk. Zwemmen en spelen voor de dochters & wandelen en cultuur voor de hele familie. Dat laatste gebeurde soms weliswaar onder protest, maar leidde vaak wel tot geslaagde uitjes. Een huttentocht door de Alpen waar nog steeds over wordt gesproken, het Louvre dat toch wel mooie schilderijen heeft of dat middeleeuws festival waar ze zelf ook met bijlen mochten werpen en potten bakken.

Dit jaar was het anders. De puberteit laat steeds duidelijker haar gezicht zien. “Gaan jullie maar, wij blijven wel bij de tent.” Hun zelfstandigheid wordt steeds vaker tegen ons gebruikt. Dat we het jammer vinden dat ze niet altijd meer meegaan camoufleren we door te zeggen: “Nu hebben we lekker alle tijd om ook nog even rustig dat kerkje te bekijken.” Als het toch lukt ze mee te krijgen dan is het met de belofte dat we naar een leuk stadje gaan. Zonder het woord shoppen te noemen. Maar zij vertalen plaatsnamen als Cahors en Albi moeiteloos in ‘Winkelstraten’. Nu is het nog de vraag hoe lang ze nog in deze opzichtige cultuurval van hun ouders stappen. Op weg naar het eerste stadje doen we snel nog even het Zadkine-museum aan en in Albi mogen ze pas de eerste kledingzaak in als ze Toulouse-Lautrec hebben gezien.

Advertenties

2 Responses to “Vakantietweet 2011: Shoppen (9 augustus 2011)”


  1. 1 Daisy
    augustus 16, 2011 om 3:23 pm

    Cultuur happen is zo belangrijk… Maar shoppen is ook een soort cultuur, niet alle winkels zijn hetzelfde als in Nederland, dus happen ze toch genoeg…
    Groet van d!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


Archief

Tweets

Advertenties

%d bloggers liken dit: