25
Jul
11

Tourtweet 19e, 20e en 21e etappe. De favorieten winnen (25 juli 2011)

Bij de foto’s.

Bovenste foto:

Contador ging al op de eerste klim van de dag in de aanval. Andy Schleck en Cadel Evans sprongen mee. Evans was nog niet goed en samen met materiaalpech kwam hij op achterstand over de Telegraphe en Galibier. In de afdaling kwam iedereen echter weer bij elkaar.  Op de flank van de Alpe d’Huez viel voor het eerst deze tour Evans ook aan. Hij kwam niet weg. Dat lukte wel weer Contador. Alleen kwam hij nooit ver voor en verloor hij in de finale van de jonge Fransman Rolland, de uiteindelijke winnaar van de Witte trui. Andy Schleck en Cadel Evans komen tegelijk binnen. Wel eindelijk Voeckler op afstand. Andy nu in het geel, maar met geringe voorsprong op de betere tijdrijder Evans.

NOOT: De vele Nederlandse renners die op achterstand reden, zeiden genoten te hebben van het enthousiaste publiek op de Alpe d’Huez. Zeker in de geheel oranje bocht 7. De strijders vooraan kijken hier waarschijnlijk anders tegenaan. Vaak zagen zij amper waar zij heen moesten rennen en zeker meerennende toeschouwers zouden verboden moeten worden. Terecht gaf Contador een van hen een rechtse directe. Mooi vond ik trouwens de opmerking van de Belgische commentator toen hij op de Galibier Gesink al vroeg zag afhaken: “Het zal lang wachten worden daar in bocht 7!”

Middelste foto:

De broertjes hadden het tijdrit-circuit niet vantevoren verkend. Evans wel door in de Dauphine Libere mee te rijden. Hij wist overal de perfecte lijn te vinden. Nergens verloor hij onnodig snelheid. Halverwege was hij de broertjes Schleck dan ook al ruim gepasseerd. Hij eindigde uiteindelijk als tweede in de tijdrit achter de Duitse specialist Tony Martin. Het geel was die avond voor hem en de voorsprong zo groot dat de laatste etappe zoals bijna altijd een show-etappe zou worden met een sprint op het eind.

Onderste foto:

In de laatste etappe, die eindigde met een aantal rondjes over de Champs Elyssees in Parijs, eindige zoals elke vlakke etappe deze Tour; met een eindsprint. En zoals gebruikelijk werd deze met speels gemak gewonnen door Mark Cavendish die daarmee ook het Groen mee naar huis mocht nemen. Het was trouwens voor het eerst dat hij in Parijs de Groene trui in ontvangst mocht nemen.

Conclusie:

De Tout de France 2011 kreeg de winnaar die velen na de eerste etappes verwachtten: Cadel Evans. De meeste etappes waren zoals verwacht voor supersprinter Cavendish. De Hollanders spelen weer geen rol van betekenis. De beste Nederlander was debutant Rob Ruijgh die favoriet Robert Gesink ruim achter zich liet. Deze korte conclusie zou kunnen duiden op een saaie Tour. Dankzij aanvallen van Andy Schleck en Alberto Contador in de laatste bergetappes was dat het gelukkig niet. volgend jaar weer zo spannend?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

0 Responses to “Tourtweet 19e, 20e en 21e etappe. De favorieten winnen (25 juli 2011)”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


Archief

Tweets

Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.

Advertenties

%d bloggers liken dit: