20
Jul
11

Tourtweet 16e etappe; Onverwachte aanval (20 juli 2011)

Bij de foto:

Vantevoren werd verwacht dat dit een etappe zou worden waarin een groepje weg zou kunnen blijven dankzij een bergje van de de 2e categorie vlak voor de finish en dat de favorieten zich rustig zouden houden.

De helft klopte. Voorin streden drie Noren om de etappezege. Thor ‘De Vinking van de Donder’ Hushovd pakte zijn tweede zege van deze Tour. Achter hem werden Boason Hagen en Hesjedal, weliswaar Canadees maar met Noorse wortels, tweede en derde.

Minuten daarachter zorgde Contador voor de verrassing van de dag. In de stromende regen ging hij op de flank van de Col de Manse onverwachts in de aanval. Zoals altijd kon Cadel Evans aanpikken. Voeckler ook heel even. Het waren echter de broers Schleck die moesten passen. In de afdaling kon Evans zelfs een kleine voorsprong op Contador opbouwen. Al waren de drie seconden aan de meet minder dan de energie die het de Australiër heeft gekost. Daarachter dacht met name Andy Schleck terug aan 2003.

Op het smeltende afval ging toen de grootste tegenstander van Armstrong, de Spanjaard Beloki op dezelfde afdaling als vandaag genadeloos onderuit. Hij is daarna nooit meer de oude geworden. Armstrong wist de vallende Beloki te ontwijken en kwam met zijn fiets in een akker terecht. Via deze alternatieve route kon hij uiteindelijk weer aansluiten en het geel veilig naar Parijs brengen. Voor wie het niet meer weet hier het filmpje.

Met deze beelden steeds duidelijker in zijn hoofd durfde Andy Schleck niet voluit te gaan. Zijn broer Frank wist de schade nog enigszins te beperken. Andy verloor echter meer dan een minuut op zijn grootste concurrenten. Is Cadel Evans nu de torenhoge favoriet?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0 Responses to “Tourtweet 16e etappe; Onverwachte aanval (20 juli 2011)”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


Archief

Tweets

Advertenties

%d bloggers liken dit: