18
Jul
11

Tourtweet 14e & 15e etappe: Saaie Tour? (18 juli 2011)

Bij de foto’s:

Is de Tour een saai fenomeen geworden? Zaterdag was de zwaarste Pyreneeën-etappe. De favorieten keken elkaar aan en durfden niet echt aan te vallen. Contador die volgens kenners moet aanvallen deed niets. De Luxemburgse broertjes Schleck die een slechte tijdrit rijden, wilden soms, maar konden niets. De Italiaan Basso die niet hoeft, versnelde soms lichtjes en Evans volgde slechts. Daarachter was er een lachende derde. Heel Frankrijk begint langzaam weer in een winnende landgenoot te geloven; Voeckler!

Zondag was er weer een vlakke etappe. Weer mocht er een groepje van vijf een voorsprong van ruim drie minuten nemen. Maar ook de tot het laatste moment tegenspartelende Terpstra mocht niet winnen. De groene trui is bijna net zo belangrijk als de gele. Dus won Mark Cavendish alweer zijn vierde etappe van deze Tour.

Is de Tour daarmee saai en voorspelbaar? Voor de niet-klimmende en niet-sprintende hardrijdende vechtersbazen in het peloton zeer zeker. Zij zullen in een Tour als deze hooguit in een kopgroep mogen plaatsnemen. Winnen is er helaas niet bij. In de bergen hebben de onbekendere renners iets meer geluk. Daar kan een goede klimmer als Jelle Vanendert profiteren van de angst der favorieten. Maar echt spektakel blijft hier tot op heden ook uit. We blijven echter hopen. Op een spectaculaire laatste week in de Alpen. Met Rob Ruijgh die vrijdag als eerste op Alpe d’Huez aankomt?

PS. Vanendert was de eerste Belgische winnaar van een bergetappe sinds Lucien van Impe.

Advertenties

1 Response to “Tourtweet 14e & 15e etappe: Saaie Tour? (18 juli 2011)”


  1. 1 pheirman
    juli 19, 2011 om 2:01 pm

    Toch bizar dat aloude favorieten niets meer kunnen klaarmaken en dat een tot nog toe zeer bescheiden renner als Voeckler diezelfde favorieten in de Pyreneeën achter zich kon houden. Heeft dat alleen maar sportieve redenen? Ik heb zo mijn twijfels.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


Archief

Tweets

Advertenties

%d bloggers liken dit: