15
Jul
11

Tourtweet 12e etappe; Neerlands Hoop (15 juli 2011)

Bij de foto:

Johnny Hoogerland probeerde op de eerste beklimming van de dag naar La Hourquette d’Ancizan zijn bollentrui te verdedigen. Dapper ging hij in de aanval in een poging bij de kopgroep van dat moment te geraken. Helaas kwam hij er al snel achter dat zijn benen nog niet zo gezond zijn als zijn hoofd wil doen geloven. Uiteindelijk zou hij bijna 25 minuten verliezen.

Na Erik Breukink (ooit 3e), Peter Winnen (ooit 4e) en Michael Boogerd (ooit 5e) droomt Nederland weer van een Nederlandse Tourwinnaar. Robert Gesink werd vorig jaar 6e en dit jaar was de Raboploeg zo samengesteld dat hij hoe dan ook op het podium in Parijs zou belanden. Het liefst natuurlijk in het geel. De witte trui had hij alvast aangetrokken. Maar na een paar kilometer klimmen op de daar nog beboste flanken van Tourmalet ging het al mis. Gesink moest lossen en stuurde zijn helpers weg. Ook met hun hulp zou hij niet sneller omhoog komen vandaag. Met een achterstand van bijna 18 minuten verdween de hoop op de opvolging van Joop Zoetemelk in de mist van de Pyreneeën. Het wit werd geen geel, maar verbleekte jammerlijk.

Dan is er nog Rob Ruijgh. Tijdens het NK een week voor de Tour al de onvermoeibare hulp van Pim Ligthart die aan het eind van die dag het rood-wit-blauw mocht aantrekken. In deze Tour is hij onopgemerkt de beste Nederlander. Hopelijk krijgt hij de komende dagen de aandacht die hij verdient. Zeker nu de held en de favoriet in de bergen moeten afhaken.

Advertenties

0 Responses to “Tourtweet 12e etappe; Neerlands Hoop (15 juli 2011)”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


Archief

Tweets

Advertenties

%d bloggers liken dit: