14
Jul
11

Tourtweet 11e etappe; Sprinters (14 juli 2011)

Bij de foto:

Mark ‘the Cav’ Cavendish verslaat oud-ploegenoot Andre ‘Der Gorilla’ Greipel.

De bijnaam van de Andre Greipel is licht misleidend. Waar de meeste sprinters een overdosis aan Bokito-genen lijken te hebben, is de Duitser eigenlijk te lief voor zijn concurrenten. Toen hij in de ploeg van Cavendish reed, won hij heel veel wedstrijden, maar altijd de ‘kleinere’ koersen. Cavendish wilde hem er niet bij hebben tijdens de grote wedstrijden. Het ging mis na Milaan-San Remo in 2010. Greipel was in vorm, de ploeg stuurde een op dat moment minder presterende Cavendish. De winnaar van 2009 was echter kansloos. Greipel sprak zijn ongenoegen daarover uit en dat waardeerde ‘alfamannetje’ Cavendish niet. “Ik was behoorlijk pissig door Greipels opmerkingen na Milaan-San Remo. Ik verloor San Remo niet door vormgebrek, maar door pech. Vorig jaar won ik het met twee vingers in de neus en dat had dit jaar opnieuw gekund. Greipel zal nooit een ‘monument’ winnen.”

Greipel stapte hierop begin dit jaar eindelijk over naar een ander team; de Lotto ploeg. In de eerste Tour-week leek Cavendish gelijk te krijgen. Tot die gedenkwaardige 12e juli. Dankzij een krachtige jump versloeg Greipel met een banddikte eindelijk zijn plaaggeest. Waar Cavendish stoere revanchetaal zou uitslaan, hield Greipel de beschaving aan zijn kant. Hoewel Cavendish gisteren de stand weer op 3-1 bracht heeft de knuffelaap Greipel eindelijk een ‘monument’ op zijn naam geschreven.

Advertenties

2 Responses to “Tourtweet 11e etappe; Sprinters (14 juli 2011)”


 1. 1 Daisy
  juli 14, 2011 om 4:17 pm

  Jeetje! Ik volg de tour absoluut niet…maar jou commentaren/ tweets zouden bijna zorgen dat ik het wel zou moeten doen….. Wat een informatie, vandaar dat je geen tijd meer hebt voor kunsttweets enzo. Ik blijf je volgen….(maar niet de tour, sorry).
  Groet van d!

 2. juli 15, 2011 om 9:57 am

  @Daisy
  Dat is het mooie van de Tour.
  Het zit vol verhalen.
  Ook voor de niet-liefhebber.
  Toch leuk om een middagje te volgen hoor.
  Tip: morgen!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


Archief

Tweets

Advertenties

%d bloggers liken dit: