05
Jul
11

Tourtweet bij de foto; 3e etappe (5 juli 2011)

Bij de foto:

In de Tour de France worden geen cadeautjes gegeven. Als Contador samen met een mindere god een berg beklimt, laat hij hem weliswaar winnen. Dat doet hij echter niet uit respect of vriendschap. Hij doet dit uit puur eigenbelang. De ploeg van die renner zal in het vervolg van de Tour misschien ergens Contador kunnen bijstaan. Hoe meer hulp je buiten je eigen ploeg hebt, des te meer kans je hebt de Tour te winnen.

Gisteren zag ik eindelijk eens de sociale kant van de Tour. Een kopgroep van 5 minuten zag het peloton langzaam maar zeker naderen en een massasprint was onafwendbaar. Plotseling sprint er een groene renner weg uit het peloton. “Een actie voor de sponsor,” roept de NOS-commentator direct. ‘Zou het?’ denk ik heel even. Het zal wel kloppen, want deze gekrulde oud-wielrenner kent het peloton als geen ander.

De renner uit Team Europcar met het rugnummer 182, Anthony Charteau pakt een handvol seconden. Gebogen over zijn stuur lijkt hij als doel te hebben de kopgroep te achterhalen en alleen op de finish af te rijden. Totdat hij plots enthousiast wordt toegejuicht. Zoekend kijkt hij naar het groepje fans. Dan knijpt hij in de rem en rijdt een tiental meters terug. Daar staat hij. Zijn zoontje. Na een dikke knuffel raast het peloton voorbij. Charteau haakt aan en hoort nog net zijn zoontje roepen: “Tot over drie weken, Papa!”

 

 

 


0 Responses to “Tourtweet bij de foto; 3e etappe (5 juli 2011)”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


Archief

Tweets

Advertenties

%d bloggers liken dit: