03
Jul
11

Tourtweet bij de foto; 1e etappe (3 juli 2011)

Bij de foto:

Ruim acht kilometer voor de finish. Een wielrenner van Astana botst tegen een onoplettende toeschouwer, die iets te ver op de weg staat en komt ten val. Daarmee komt een dominoeffect op gang. In een mum van tijd liggen er vele renners op de weg en in de berm. De wielrenners voor de val kunnen doorrijden. De renners erachter moeten wachten en rijden met achterstand verder. Onder hen Alberto Contador. Voorin wacht men niet en op de finish is de achterstand van een van de grote favorieten voor de eindoverwinning bijna 1 minuut en 15 seconden op zijn concurrenten.

Saillant detail. 1800 meter voor de finish komt er nog een groepje ten val, waaronder onze favoriet, Robert Gesink. Hij komt daardoor nog veel later dan Contador binnen. Omdat deze val binnen de laatste drie kilometer heeft plaatsgevonden, krijgen zij in het algemeen klassement dezelfde tijd als de grote favorieten; op 6 seconden van de Belgische superman Philippe Gilbert.

Advertenties

1 Response to “Tourtweet bij de foto; 1e etappe (3 juli 2011)”


  1. 1 Daisy
    juli 3, 2011 om 3:23 pm

    Ik weet het nog, “zo stom” dacht ik tegelijk. Ik snapte niet hoe dat kon gebeuren, een fan die zo’n stomme fout maakt, maar tegelijk ook de gedachte, “expres”? Gekke regeling dat de wielrenners dan toch weer goed in het klassement komen…. Ik heb totaal geen verstand van wielrennen, weet alleen dat ze een soort werkers hebben die het zware werk overnemen voor de favorieten, rare sport…
    Groet van d!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


Archief

Tweets

Advertenties

%d bloggers liken dit: