22
Dec
10

Reis om de wereld in 80 tweets (tweet 45)

TWEET 45: RITTEN – VENETIË

Venetië is aangedragen door @hinkewiersma. Meestal wordt een bestemming gekozen vanwege de herinnering. Zij kiest voor Venetië omdat zij er graag een keer heen wil. Tot voor kort leek deze stad met zijn kanalen voor haar onbereikbaar. Een eventuele tocht met de auto of de trein vindt zij een ommelandse reis. En omdat haar man nooit durfde te vliegen zat een tocht op meer dan een dag rijden van Nederland er niet in. In september 2010 is daar verandering in gekomen. Haar man heeft zichzelf overwonnen en samen zijn ze toen naar Wenen gevlogen. Het viel hem dusdanig mee, dat deze eerste keer wat hem betreft niet de laatste keer hoeft te zijn. Het zal niet direct New York of Tokio worden. Maar wellicht wel een keertje Venetië. Hierbij krijgt zij van mij een paar tips. Al is het wat mij betreft ook alweer meer dan twintig jaar geleden dat ik in Venetië ben geweest. Daarom ook een paar tips voor thuis.

Venetië: Uit-tip 3

 1. Peggy Guggenheim Collectie: Moderne kunst aan het Canal Grande. Picasso, Mondriaan, Miro, Pollock en natuurlijk Max Ernst.
 2. De Basiliek van San Marco: Vergeet niet een lange broek en shirt met lange mouwen aan te doen.
 3. Zwerven door het Ghetto; De oude Joodse wijk is naamgever van alle latere ghetto’s. Hier mochten zij wonen!

 

Venetië: Thuis-tip 3

 1. Der Tod in Venedig van Thomas Mann.  als het boek te zwaar is dan kun je altijd nog de film gaan kijken: Death in Venice van Visconti.
 2. William Shakespeare.  Enkele van zijn toneelspellen zijn gesitueerd in Venetie. Zoals Othello, de moor van Venetië en De Koopman van Venetië.
 3. James Bond. Meerdere keren was 007 hier te bewonderen. In From Russia with Love is het Sean Connery. Zijn opvolger Roger Moore bezoekt Venetie in Moonraker. De laatste vertolker Daniel Graig was er te zien in Casino Royale.

Advertenties

1 Response to “Reis om de wereld in 80 tweets (tweet 45)”


 1. januari 13, 2011 om 9:19 am

  wat een super blog, leuke verhalen en heel leuk om die steeds in een Tweet samen te vatten! Over een paar maanden ga ik zeker ook Venetie bezoeken voor het eerst…samen met een heleboel andere plekken in Italie…en absoluut weer even langs mijn ultieme stad, de stad der steden, Rome…
  PS: ik pik deze Venetie tweet vast in als cadeautje want je hebt m op mijn verjaardag geschreven..:)
  cheers
  eef


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


Archief

Tweets

Advertenties

%d bloggers liken dit: