30
Nov
10

Reis om de wereld in 80 tweets (tweet 30)

TWEET 30: KAALI – STOCKHOLM

Stockholm is geopperd door @fdlk. Lang geleden trok zij eens treinend door Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden. Tijdens deze Scanrail bezocht zij een paar daagjes Kopenhagen, een dagje Oslo en een dagje Helsinki. Op de allerlaatste dag van deze rondreis, op weg naar huis, kwam zij met de bus op doortocht langs Stockholm. Sipjes uit het raam kijkend naar de mooie gekleurde huisjes baalde zij. Ze wist zeker dat ze verkeerde keuzes had gemaakt. Zonder het te kunnen bezoeken zag zij dat Stockholm verreweg de mooiste hoofdstad van Scandinavië is.

Pas jaren later heeft zij het kunnen goedmaken. Dit keer ging zij ook nog eens heel goed voorbereid. Via het internet kende zij een Zweed die haar allerlei tips gaf. Dankzij deze digitale vriend nam ze bij Slussen  de boot naar “Stockholms skärgården” (het eilandenrijk bij Stockholm). Dronk ze (veel) biertjes in de ondergaande zon in een café dat is opgehangen aan een brug. At zij heerlijk bij Hermann’s, een vegetarisch restaurant aan het water, met een heus vegetarisch barbecuebuffet(!). Winkelde zij in de beste fantasyboekenwinkel die ze ooit gezien heeft. En dronk ze nog meer bier en hippe cocktails in de biertuin aan Mosebacke Torget in Sodermalm.

Ze heeft nog een tip:

De eerste bewegende lichtreclame ooit in Scandinavië hangt nog steeds ergens boven het water: Tandpastareclame voor Stomatol. Het is vergelijkbaar met de Heineken-reclame op het Leidseplein waar twee bierglazen langzaam proosten.

Dan heb ik zelf ook een tip: De Vasa.


0 Responses to “Reis om de wereld in 80 tweets (tweet 30)”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


Archief

Tweets

Advertenties

%d bloggers liken dit: