08
Nov
10

Reis om de wereld in 80 tweets (tweet 14)

TWEET 14: HAMELEN – SEEDORF

Seedorf is voorgesteld door @Jobaria. Hij was daar gelegerd op de Nederlandse legerbasis. Op de basis in Seedorf was er vaak sprake van voertuigonderhoud. Maar omdat hij in de bar stond, heeft hij dat niet altijd mee hoeven maken.

In de bar zorgden zij voor de koffie (ook vóór het ontbijt), drankjes en lekkernijen tijdens de pauzes en gezelligheid in de avonduren. Tijdens de ochtendpauze was het altijd druk bij het bar-loket, omdat ze dan verse kroketten en frikadellen hadden. Opgehaald bij de CaDi en verkocht in de compagniesbar. Een hit voor iedereen. Echte Nederlandse vette hap. Ook ver van huis.

Tenslotte nog de groepen die in Seedorf gelegerd waren. De zwarte baretten voor de Huzaren van Boreel (103 verkenningsbataljon). Dat waren de ‘paarden’. “Zij hadden de tanks. Wij de rest. Wie was er superieur ? De ander in ieder geval niet.”

Uit de Leeuwarder Courant van 25 november 1963

Geen ,alarm’ voor

Nederlandse leger

(Van onze Haagse korrespondent)

Volgens het ministerie van Defensie in Den Haag is er geen verhoogde paraatheid voor de Nederlandse strijdkrachten krachten afgekondigd. Op het ministerie ontkende men eveneens dat onze parate pantserbrigade in Seedorf een dergelijke opdracht had gekregen. Berichten ten uit West-Duitsland meldden dat voor een groot deel van de Duitse strijdkrachten wel verhoogde paraatheid was afgekondigd in verband met de dood van president Kennedy. De Duitse regering hield rekening met een mogelijke gespannen politieke situatie.

Advertenties

0 Responses to “Reis om de wereld in 80 tweets (tweet 14)”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


Archief

Tweets

Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.

Advertenties

%d bloggers liken dit: