22
Okt
10

Reis om de wereld in 80 tweets (tweet 3)

TWEET 3: PYRAMIDE VAN AUSTERLITZ – WAGENINGEN

Jacobus Craandijk. Deze 19e eeuwse doopsgezinde predikant ontdekte al wandelend Nederland. Hij deed dit samen met Pieter Adrianus Schipperus die zijn verhalen van prachtige tekeningen voorzag. Van alle wandelingen heeft hij verslag gedaan in boeken die als titel ‘Wandelingen door Nederland’ kregen. Het eerste deel daarvan verscheen in 1875. Het laatste deel kwam uit in 1888. De werken van Craandijk leveren een schat aan informatie over het Nederland in de tweede helft van de 19e eeuw.

Ik ben van plan om samen met enkele tweeps sommige trajecten van Craandijk na te gaan lopen. Tijdens deze zogenaamde twalkabout wil ik niet alleen kijken wat er in anderhalve eeuw is veranderd. Ik wil ook met de tweeps praten over veranderingen in het algemeen. Over deze wandelingen wil ik dan iets schrijven. Dit zal natuurlijk een titelverhaal worden op @verhaal140. Maar ook een langer verhaal. Dat verhaal zal hier of op een speciale website verschijnen. Daarnaast wil ik tijdens het wandelen ook twitteren. Het zou leuk zijn als de medewandelaars dat ook doen. Dat mag natuurlijk ook naderhand. Want niet iedereen heeft een handige smartphone.

Ik ga het liefst wandelen met tweeps die ik wel van Twitter ken maar niet of nog niet zo goed ken uit het echte leven (IRL in jargon). Per wandeling denk ik aan twee tot vier tweeps. Het liefst elke wandeling met andere tweeps. Maar dat hangt natuurlijk ook een beetje van de belangstelling af.

Het eerste traject dat ik zal gaan lopen, gaat van Wageningen naar Heveadorp. Wil je meer informatie, stuur mij dan een mailtje.

Advertenties

0 Responses to “Reis om de wereld in 80 tweets (tweet 3)”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


Archief

Tweets

Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.

Advertenties

%d bloggers liken dit: