11
Okt
10

Mijnwerkers (verhaal140 tweet 11-10-2010)

Iedereen leefde mee met de 33 mijnwerkers in Chili. Begin augustus stortte de kopermijn waarin zij aan het werk waren in. Na een tweede instorten enkele dagen later was hoop op overlevenden bijna naar het nulpunt gedaald. Een paar weken later bleken de mannen nog in leven. Ze zaten in een soort veiligheidsruimte op 700 meter diepte. Naast deze ruimte hadden ze ook nog de beschikking over stukken mijn zodat bewegingsruimte was gegarandeerd. Daarmee was dan ook alles gezegd. Via een smalle verbinding met de buitenwereld werd het mogelijk de mannen te voeden, te laven en van informatie over de buitenwereld te voorzien. Echte redding zou echter nog maanden duren en rond kerst gaan plaatsvinden. De reddingswerkzaamheden verliepen echter vlotter dan verwacht en ergens deze week kunnen de mijnwerkers één voor één naar boven worden getakeld. Eind goed al goed.

 

Ware het niet dat er nu onenigheid is ontstaan over dat optakelen. Het gros wil als laatste naar boven. Aangezien dat er maar één kan zijn, zie ik daar beneden een bizar tafereel voor me. In alle hoeken en gaten verstoppen mijnwerkers zich om niet aan boord te hoeven als de capsule weer beneden aankomt. Degene die regelt wie naar boven moet, loopt zoekend door de gangen om zijn collega’s te vinden. Één voor één sleept hij ze dan naar de gereedstaande capsule. Het vinden van de laatste mijnwerker is het lastigst. Zeker ook omdat hij goed moet bijhouden hoeveel er al naar boven zijn. Met de laatste verstopper komt hij dan bij de capsule. Wie gaat er dan als eerste naar boven?

 

Vanwege deze associatie schreef ik vandaag onderstaande Tweet.

 

 

Advertenties

1 Response to “Mijnwerkers (verhaal140 tweet 11-10-2010)”


  1. oktober 16, 2010 om 11:31 am

    Leuk verhaal bij de tweet, Lucas. Gelukkig ging het omhoog halen van de mijnwerkers redelijk soepel en speelde niemand verstoppertje. Ik heb het tenslotte “live” gezien.

    De laatsten die omhoog gingen waren trouwens de reddingswerkers en niet de mijnwerkers 😉


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


Archief

Tweets

Advertenties

%d bloggers liken dit: