06
Okt
10

Vlinders (verhaal140 tweet 06-10-2010)

Soms leidt een tweet tot een associatie bij een lezer. Toen @dutchanddonts deze tweet las moest hij aan een indrukwekkend boek denken: ‘Vlinders in een duikerspak.’ Verfilmd als ‘The Diving Bell and the Butterfly.’ Hieronder informatie over het boek (met dank aan bol.com):

Jean-Dominique Bauby was hoofdredacteur van de Franse Elle. Op 8 december 1995 verandert zijn leven voorgoed als zijn hersenstam door een beroerte inactief wordt en hij slachtoffer wordt van het locked-in-syndroom. Hij kan nog slechts zijn linkeroog bewegen. Door middel van een ingenieus lettersysteem leert Bauby zinnen dicteren, en zo zet hij zijn ervaringen in de laatste maanden van zijn leven op papier. Slechts twee dagen na de publicatie van het boek in Frankrijk overlijdt hij. Vlinders in een duikerpak heeft inmiddels de status gekregen van een moderne klassieker.


2 Responses to “Vlinders (verhaal140 tweet 06-10-2010)”


  1. oktober 6, 2010 om 12:38 pm

    Hoi Lucas. Mooi hoe dat zo gaan kan. Ik heb het boek niet gelezen, maar deze vakantie alleen de film gezien. Het boek schijnt ook super te zijn (volgens Sabine http://twitter.com/#!/vandenneboom/statuses/26545637673). Het verhaal is aangrijpend en frustrerend. Vanwege de onmacht. En ontroerend simpel en eerlijk tegelijk. Benieuwd wat je ervan gaat vinden, maar dat laat je ons vast weten. Toch?

  2. oktober 6, 2010 om 12:52 pm

    Ik heb het boek besteld en ga het snel lezen.
    Ik houd jullie op de hoogte.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


Archief

Tweets

Advertenties

%d bloggers liken dit: