25
Apr
10

De aarde als God (2)

Dit is het oorspronkelijke verhaal. Later heb ik dit speciaal herschreven tot een versie in 140 woorden.

De aarde als God

Hij leest de bladzij uit het onlangs ontdekte geschrift nog een keer.

“Het geheim van Palenque”, staat erboven.

“De goden kwamen terug in vlammen. De eerste keer was op 2 baktun, 4 katun, 16 tun, 4 uinal, 11 kin. Ze zouden nog regelmatig terugkeren om de mensheid te testen. Na het vuur kwamen nog het water, de wind en de grote droogte. De grote droogte had de mensheid teruggebracht tot een handvol uitverkorenen. Maar op 12 baktun, 19 katun, 17 tun, 4 uinal, 5 kin zal het echt zover zijn. Onder de bergen zal het gat steeds groter worden. Dan komen de goden het licht terughalen.”

Vroeger had hij dit soort geschriften altijd afgedaan als volksverzinsels om lokale rampen een plaats te geven. De zondvloed was waarschijnlijk niets meer dan een tsunami in het oostelijke Middellandse Zeegebied. Veroorzaakt door een vulkaanuitbarsting. Eilanden als Santorini zijn hiervan de stille getuigen. De aarde als god. Nu denkt hij daar anders over.

Twee dagen geleden was de LHC, de grote deeltjesversneller onder de uitlopers van de Alpen, niet ver van Geneve, na vele tegenslagen eindelijk in werking gezet. Hij had er niet veel aandacht aan besteedt. Op Twitter had hij zelfs nog een grapje gemaakt toen tegelijk met het eerste experiment, in Rome een bijna tweeduizend jaar oud gebouw instortte. Hij geloofde nooit in dit soort Hollywood-rampscenario’s. Maar hij was vannacht midden in de nacht wakker geschrokken van een hevig schudden. Omdat het veel heftiger was dan de aardbeving van 13 april 1992, de zwaarste ooit gemeten in Nederland, zat hij direct rechtop in zijn bed. De schade viel gelukkig mee, alleen wat omgevallen kasten en een grote scheur in een van de muren.

Toen hij de televisie aanzette schrok hij echter enorm. In heel Europa en Noord-Afrika hadden hevige aardbevingen huisgehouden. Hele bergketens waren in zee verdwenen en overal waren vulkanen tot uitbarsting gekomen. Het leek wel of het hele continent op drift was geraakt. Daarna was het snel gegaan. Kort nadat op CNN het woord ‘black hole’ was gevallen, waren alle verbindingen verbroken. Er was totaal geen communicatie meer mogelijk. Buiten bleef het verdacht stil. Zo te horen was er nog geen sprake van paniek. Er werden nog geen ruiten ingegooid en nog geen winkels geplunderd. Wel was het buiten veel zachter dan de verwachtte acht graden. Een warme woestijnwind woei over de stad.

Samen met zijn vrouw en twee dochters zit hij op het balkon. De bladzij die hij net heeft gelezen, waait van de tafel. Zonder een woord te zeggen kijken ze naar het zuiden. De hemel wordt inkt- en inktzwart. Zoiets heeft hij nog nooit gezien…

Advertenties

0 Responses to “De aarde als God (2)”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


Archief

Tweets

Advertenties

%d bloggers liken dit: